Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

lauantai 3. toukokuuta 2014

Salpaus Rogaining 2014

Salpaus Rogaining tapahtumassa oli tarjolla jalkasin kujettavaksi 12 h, 6 h ja 3 h sekä 2 h MTB sarja. Tällä kertaa me Juhan ja Jarin kanssa päätettiin osallistua kuntosarjaan. Edessä oli siis 6 h meille ennalta tuntematonta maastoa Vierumäen metsissä. Reittisuunnitelma meni tällä kertaa näin: 84-74-55-92-24-53-62-73-103-85-95-52-21-104-83-71-91-65-44-75. Suunnitelmaan kuului pari oikoa ja tietty optimistisena bonusrasteja. Laskelmoitiin, että reilu 40 km tulisi reitille mittaa.

Keli tarjosi pitkin päivää sitten ihan kaikkea mahdollista, juuri kun alkoi auringon paahteessa suunnitella lyhythihasella juoksua taivas tummeni, tuuli yltyi ja niskaan ropsahti taivaan täydeltä rakeita. Sitten kun oli saanut vedettyä buffin korville ja kaivettua hanskoja lämmikkeeksi kaivautui lämmin aurinko esiin mustan pilven takaa ja oli täysin tyyntä. Hämmentävää. Yhtä monipuolinen tarjonta oli sitten maastossakin. Erittäin hidasta tiheikköä, haastavaa hakkuuta ja kaikenmaailman risukkoa ja pusikkoa. Toisaalta tarjolla oli aivan mahtavaa sammalmättäikköä juostavksi, upeita jyrkänteitä kivuttavaksi. Ja mitä kauniimpia järviä, lampia ja metsän siimeksessä virtaavia puroja.

Matka eteni suunnitelmien mukaan ja 20 km tarkistuspisteessä oltii minuutilleen suunnitelmassa. Tässä vaiheessa olisi ollut hyvä katsastaa suunnitelmaa ja kenties oikoa reittiä, mutta nän ei tehty. Edelleen edettiin suunnitelmaan mukaan, mutta kun 30 km kilahti mittariin päätimme juosta 83 ohi. Vielä 91:llä kuviteltiin, että loppureitti menee suunnitelmien mukaan, mutta 65 leimauksen jälkeen alkoi aikaa olla reilu 30 min ja jouduimme toteamaan ettei meillä ole mitään jakoa koko loppureitille. Tässä vaiheessa kiristettiin vauhtia ja vielä kuviteltiin hakevamme 44. Tielle päästyämme kello oli kuitenkin kanssamme eri mieltä ja suuntasimme suorinta reittiä pari ojaa puljaten kohtuu haipakkaa kohti kiskeskusta. Maaliin leimattiin pisteillä 1190 aikaan 5:59:28, eli runsaat 30 sekuntia jäi vielä sakotonta kisa-aikaa käytettyä! Matkaa reitille kertyi 43 km.

Pisteissä oltiin 2. seka ja 8. kokonaissarjassa. Sekasarjan ja samalla kokonaiskisan voiton vei Tyykikylän Blues pisteillä 1390. Tulokset ja kuvia täällä. Suuret kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille!
Maalileima loppukirin jälkeen 5:59:28 [Järjestäjän Kuva]

Hyvä meno koko päivän ja etenkin se loppukiri kelloa vastaan oli kyllä päivän parasta koko tiimiltä! Mutta kyllä näistä rogainingeista vaan jää niin paljon spekuloitavaa aina. Eli ei kun karttaa tutkailemaan!

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti