Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kalliokiipeilykurssi

Vuoden päivät on Päivin kanssa Kumpulan ja Salmisaaren seinillä aikaa vietetty ja tuumailtiin, että pikkuhiljaa olisi aika ulkoutua. Siispä sunnuntaina otimme suunnan kohti Vantaan käärmekalliota yliopistoliikunnan kalliokiipeilykurssille. 

Kypärät päähän, valjaat päälle ja köydenpätkät kurssilaisille. Siinä sitten ihmeteltiin ja opeteltiin erinäisiä solmuja. Aika pian allekirjoittaneenkin lyhyt käppyrä köydenpätkä taittui tuplakalastajaan, siansorkkaan alias sikaan ja HMS solmuun. Ankkureita treenattiin tasamaalla kuvitteellisen kallion reunalla. Hienoisella kallion reunan siirrolla saimme köysiviritykset toimimaan ja 'luvan laskeutua'. 
Ennen todellisen kallion päälle siirtymistä nautimme omakustantaisen lounaan: meikäläiselle tarjolla siis auringossa mössööntynyt dexal patkukka ja kivasti lämmennyt juoma. Päivin lounaalla taasen tarjoiltiin raikkaan näköisiä viinirypäleitä!

Kallion päällä tutustuttiin pultteihin, rakennettiin pariin kertaan ankkureita ja päästiin laskeutumaan. Vauhti ei päätä huimannut, köysi ei olisi halunnut kulkea ATC:n läpi ja ei se prusikkikaan menoa edistänyt. Kiipeäminen oli hauskaa! Ihan eri fiilis ku sisäseinillä ja auringossa pehmenneiden kenkien pito oli loistava. Parasta päivässä kuitenkin oli varmistuksen vaihtaminen köydestä toiseen seinällä. Laskeuduttiin ensin  vähän matkaa yhdellä köydellä apuköyttä pitkin prusik varmistuksella 'hyllylle'. ATC ja prusik vaihdettiin kiipeilyköyteen ja loppumatka laskeuduttiin tuplaköydellä.

Päivä painottui solmujen opetteluun, ankkureiden tekoon ja siirtoon. Hyvä setti, halpa kurssi, mutta iso lasku edessä, ostoslistalla kun odottaa köydet, sulkurenkaat, slingit ja mitä muuta! =D

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti