Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Seikkailua Iisalmessa

Perjantai aamuna pikanen auton pakkaus, puol päivää duunissa ja sitten nokka kohti Iisalmea! Illalla oli vielä tarkoitus käydä pikaseen testaamassa miten se melonta oikeen luonnistuukaan kolmisin. Pete oli lainannut inkkarin Jannelta ja perillä ei tarvinnut kuin nostaa se Peten uusien kattotelineiden päälle ja kohti rantaa. Kanootti vesille ja Johanna ensimmäisenä keulille, Juha perästä ja RÄTS, se oli sitten sen penkin tien pää siinä! Tasan kaikki punokset puukehikon ympäriltä räsähti vanhuuden haparuuttaan katki, kun Juha istahti ristikon päälle. =D No eipä siinä, Juha asetteli ahterinsa parhaimman mukaan jäljellä olevan puukehikon reunoille ja Pete hyppäsi perälle ohjausasemiin. Ja sitten meloen. Matkan varrella satiin Peteltä hyviä vinkkejä tekniikan hiontaan. 

Lauantaina ohjelmassa oli Peten suunnittelema multitreeni. Juha suunnisti ja Peteltä piti aina saada vahvistus rastipisteestä. Liikkeelle lähdettiin kello 10 kohti Palosvuoren maastopyöräily osuutta. Osuudella seikkailtiin pitkin Palosvuoren kuntoreittejä ja polkuja, yksi lyhyt tekninen päkä ajettiin kahteen otteeseen, muuten meno oli enemmän vauhdikasta kuin kikkailua. Lisäksi tsekattiin muun muassa Iisalmen ohitustien rakennuksen aloitteen tehneelle naiselle rakennetu muistomerkki. =D Matkaa osuudesta kerty vajaa 10 km ja aikaa suhailuun upposi noin 50 min.

Tästä matka jatkui Iisalmen keskustan ja sataman kautta kohti Hernejärveä. Siirtymä oli pääasiassa asvalttitietä, mäkistä sellaista. Juoksun vaihtoon saavuttiin 39 km ja 2:08 startin jälkeen ja siinä tossuja vaihdettaessa talon väki huomasi muistuttaa mäellä asustavasta karhusta. Lenkkarit jalkaan ja sukellus risukkoon ja pusikkoon. Juoksuosuuden alkupuoli siis kerättiin korkeuskäyrää keskellä kohtuu tiukkaa kasvillisuushässäkkää. Matkaa viihdytti erinäiset liskomiehet ja diskomiehet, kun lauleskelemalla pyrimme pitämään karhun loitolla, tai ainakin välttää yllättämästä sitä. Yhteen karhun jätösläjään metsikössä törmäsimmekin, tosin jonkin aikaa auringossa kuivanut kasa oli kyseessä. Vastaavaa maastoa myös laskeuduttiin hetki, mutta paluumatka oli pääosin juostavaa uraa ja hiekkatietä. Hieman ennen melonnan vaihtoa oli koko reitin kohokohta: joen ylitys uimalla.

Vaihtoon saavuttiin 4:12 startin jälkeen takana reilu 52 km. Talon väki huomasi varmistaa, että kelluntaliivit kantavat, eräät kanoottimelojat kun olivat vasta hukkuneet retkellään. Juha ja Pete otti kanootin kantoon, Johannalle jäi melat kuljetettavaksi. Juhan penkin täytteeksi mukana oli kenttäpatja. Tossua toisen eteen ja järvelle. Melonta oli suoraviivainen, ei kummempaa hässäkkää. Tekniikkaa tosin käytiin läpi edelleen. Lyhyen kantopätkän jälkeen kanootti laskettiin maaliin aikaan 5:30 61 km ja 693 m nousua yhteistä matkaa takana. Kiitokset ratamestarille mielenkiintoisesta ja monipuolisesta reitistä! Päivän kruunasi vielä puusaunan löylyt ja herkullinen pasta Hernejärvellä. Sunnuntaiaamuna suuntasimme pikaisen Tahko MTB reitti kikkailun kautta kohti kotia. Reissusta läksyksi jäi melontatekniikan treenaus. Mahtava viikonloppu!

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti