Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Tuulonen Adventure 2013

Tänä vuonna Tuulonen Adventure järjestettiiin Lammilla. Meillä ei mitään ihmeellistä hässäkkää aamulla, materiaalinjako sujui jouhevasti ja reitinsuunnitteluun oli reilusti aikaa. Kaikki sukatkin tuli tällä kertaa pakattua mukaan ja kelikin oli mitä mainioin! Loistavat lähtöasetelmat siis. 

Kisa starttasi muistisuunnistuksella. Kisakeskuksena toimivan koulun pihamaalta tuli löytää neljä kirjaimin merkittyä rastia ja kirjaimista muodostaa sana. Ensimmäinen rasti löytyi hyvin, mutta loppu menikin sitten taas aikamoiseksi säädöksi. Viimeinen järjen hivenkin otti ja lähti ja niin me sitten säntäiltiin klossit kolisten sinne tänne ilman järkevää suunnitelmaa. Viimeistä rastia varten jouduttiin vielä käydä tsekkaamassa karttaa uudestaan. Kirjaimet kasassa ja arvaus: HATSI, ATSIH! eiku nyt mä tiän SAHTI! Lammin sahti, aivan!

Vihdoin viimein ja viimeisimpinä päästiin ensimmäiselle osuudelle! Meno tuntui vähän takkuselta, mutta eteenpäin päästiin ja hiljakseen saatiin porukkaa kiinni. Pyörässä tehtiin metsätiepistoja erinäisten mäkien päälle ja keräiltiin rasteja. Pyörän välissä oli lyhyt korkeuskäyräsuunnistus, joka meni 3/4 rastin osalta varsin mallikkaasti. Sitä yhtä sitten pummattiinkin näiden muiden edestä. Sitten välissä pyöräiltiin takaisin koululle pelailemaan pihapelejä. Pelin nimi oli kyykkä ja tavoitteena oli pesismailan kokoisella puukalikalla heittää neljä pienempää puupalaa rajatun alueen ulkopuolelle. Vuorovedoin, mutta Juha sen homman hoiti. Ja sitten takas pyörälle ja kohti suota. Avosuo oli yllättävän kuiva ja juostavissa.

Pyörillä vauhdikkaiden polkuosuuksien kautta rantaan ja melomaan. Järjestäjän tarjoama retkiruuhi kulki oikein mukavasti, muihin samaisella paatilla liikkeessä olleisiin nähden. Niille kisapeleille ei kyllä ollut mitään jakoa. Lyhyt, tosin taas vähän nuhanen juoksu väliin ja lisää melontaa kauniin tyynellä järvellä. Kuumaa menoa, uintirasti olisi kelvannut, mutta tällä kertaa meno oli ylättävän kuivaa! Takaisin rannassa tehtävänä oli täyttää pikkukippo vedellä, pyöräkenkä toimi hyvin kuljetusastiana ja 2 x 46 olikin jo yllin kyllin, joten matka jatkui kohti kisakeskusta ja loppujuoksua.

Muutama rasti jalan ja maaliin leimattiin miestensarjan 6. perässä, sekasarjan ekana. Hauska, selkeä ja kuuma kisa! Tällä kertaa, kun puljausta ei ollut ehti sitä jo kuuman kelin puolesta kaivata. =D Lyhyitä juoksuosuuksia oli ripoteltu mukavan tasaisesti reitin varrelle ja kisa oli kokonaisuudessaan mukavan monipuolinen. Kiitokset taas kaikille kisan järjestelyihin osallistuneille ja kanssaseikkailijoille mukavasta tapahtumasta!

Kuvia
[Tuulonen Adventure järjestäjän kuva]
Johanna&Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti