Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kolmården Trail MarathonTuusulanjärven maratonin mentyä niin nappiin, innostuin etsimään juoksutapahtumia Ruotsin-kesälomamatkallemme. Sellainen löytyikin jogg.se-sivujen kautta. Maastomaraton Kolmårdenin lähettyvillä. Kyseessä oli perinteikäs juoksutapahtuma, jossa tänä vuonna oli uutuutena täysmittainen maraton. Luvassa oli 35,3 km polkua, 6,1 km hiekkatietä ja 0,8 km asvalttia.

Lomafiilistelyissä jäi valmistautuminen heikoksi koko juttuun, viimeinen kunnon lenkki tuli juostua Oulussa lähes 10 päivää ennen starttia. Kisaviikolla tuli verryteltyä puolen tunnin lenkkejä. Tavoitteena oli juosta reitti läpi, mitään aika- tai sijoitustavoitteita ei ollut.

Ilmottautuneita oli reilu 80. Startti oli klo 8:00 Kvarsebyn urheilukentällä. Tällä kertaa nostin aamun Levemir-annosta 8:sta 12:sta. Jalat tuntui hyviltä heti startista. Keli oli kuuma ja aurinkoinen.

Juoksin juomarepun kanssa. Reitillä oli huoltopisteet 11, 23 ja 35 km kohdalla. Juoksu lähti hyvin kulkemaan, metsässä ei ollut niin kuuma kuin aukealla. Polut olivat paikoitellen tosi teknisiä. Hiekkatieosuudet olivat tervetullutta vaihtelua. 11 km huollossa oli tarjolla ollut urheilujuoma loppunut, joten otin vettä pari mukia sisään ja yhden päähän! Seuraavalle huoltopisteeelle oli matkaa 12 km. Keli sen kuin kuumeni, fiilis oli edelleen hyvä. Toisellakin huoltopisteellä oli urheilujuoma loppu, joten sama tankkaus tässä kuin edellisessä. Mittailin sokerit, jotka näytti 5,7. Söin banaania ja jatkoin matkaa. Vesi jäi ikävästi loiskumaan mahaan, joten tiivistin juomista repusta, jotta sen saisi imeytymään.

Juoksu alkoi tuntumaan tahmealta, sykkeet nousi pienempienkin nyppylöiden kohdalla. Hakkuu- ja suoaukioilla aurinko paahtoi tosi kuumasti. Elin siinä uskossa, että seuraava huolto olisi 32 km kohdalla, mutta 29 km kohdalla muistin, että ei sehän on vasta 35 km eli 6 kilsan päässä!! 6 km tuona hetkenä tuntui ikuisuudelta!!! 32 km kohdalla imaisin viimeiset juomat repusta. Miten se nyt niin varoittamatta voikin loppua.. Koko touhu tuntui melko järjettömältä siinä vaiheessa. Juoksusta ei ollut tietoakaan. Jaloissa tuntui krampin alkuja. Ihmeen kaupalla viimeinen huoltopiste näkyi edessä ja siellä onneksi oli sitä urheilujuomaa!

Kyllähän sitä nyt vielä 7 kilsaa jaksaa milloin vaan. Tästä taas energiaa täynnä polulle! Maisemat oli todella hienot, reitti kulki korkealla kalliolla, josta oli upeat näkymät Bråvikenin lahdelle. Viimeisillä kilsoilla pistin kaikki peliin ja juoksin maaliin!
Aikaa meni 6:16:55.

Mieletön kokemus, kilsat 28-35 oli rankimmat, niin fyysisesti kuin henkisesti. Tavoite ei täyttynyt, joten ei mkään voittaja-olo sen takia. 
Mukava olo kuitenkin olla mitali kaulassa väsyneenä ja kaikkensa antaneena!
Reitti oli hieno. Parhaiten jäi mieleen alkupään tekniset polkupätkät (etenkin Nävsjön ympäristö), kuumat hakkuuaukiot, viimeinen imaisu juomapussista, valtavan laaja suoalue (Fjällmossen) ja sieltä tullut kuumankostea tuulahdus, loppukilsojen hienot maisemat.  Minna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti