Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Aquapac Multi Adventure

Heräilyä ja reittisuunittelua- kiitos kuvasta Krisse
 
Multisport cupin kolmas kilpailu Aquapac Multi Adventure starttasi lauantaiaamuna ysiltä sumuisessa Mustiossa neljän rastin suunnistus prologilla. Juha nappasi lähtöviivalle nurinpäin asetetun kartan. Pieni kartanlukuhetki ja juosten A-rastille. Rastilla jonotettiin leimausvuoroa ja joku taisi varottaa kalliolla oleilevasta kyystä. Rastit sai hakea valitsemassaan järjestyksessä, meillä matka kuitenkin jatkui aakkosjärjestyksessä. Vajaa 10 min kuluttua vaihtoleiman kautta pyöräkengät jalkaan, kypärä päähän ja pyöräosuudelle.

Pari rastia nopeaa hiekkatietä ennen kivikko-mutalieju osuutta, jjei! Sitä vauhtia ois taas voinu olla hiukka enemmän ni ei ois taas menny niin kiikkeräksi se eteneminen... Teknisempi pätkä ei kuitenkaan ollut pitkä ja pian taas paineltiin hiekka/asvalttipohjalla. Kuitenkin riittävästi säätöä kivikossa ja päädyttiin kiertämään B5:lle etelän kautta, mikä osoittautuikin hyväksi ratkasuksi. Matka jatkui joku miesjoukkue peesissä kohti siltaquestiä. 

Sillalla jonotus, valjaat päälle ja kiivettiin ylös. Slingien päistä sulkurenkaat kiinni teräsrakenteisiin viritettyihin köysiin ja menoksi, Juha edellä. Jos Johanna oli kivikossa jarruna ni nyt oli sit Juhan vuoro. Etenkin poikkirakenteiden yli ahtautumisesta oli ketteryys kaukana! :D Siinä jäi perässä tulevalle aikaa ihmetellä lukuisia kaloja alla virtaavassa joessa. Kuitenkin ihan lepposasti satiin rakenteet kierrettyä ja päästiin polkemaan kohti mustion linnan tornia, josta rasti haettiin juosten.

Pyöräilystä vaihtokarsinaaan, lenkkarit jalkaan ja jalan kohti rantaa. Rannasta otettiin kelluntaliivit nätistä rivistä, melat viereisestä kasasta ja järvelle. Järvi oli tyyni ja keli mahtava. Melonta menikin oikein kesäisissä merkeissä ilman kummepia kommeluksia. Melonnan jälkeen vielä vaihtokarsinan kautta viimeiselle osuudelle juoksemaan. Juoksu kulki yllättävän hyvin vaikka maasto oli paikoin erittäin teknistä. Juhakaan ei enää joutunut pahoissa paikoisa venailemaan! :D Jopa ohitettiin yksi sekajoukkue viimeisellä osuudella. Maaliin leimattiin 4:29 lähdön jälkeen sekasarjan neljäntenä takana 50.6 km. Voittajille jäätiin 33 min.

Maalissa! [kuva: Tommi Laitervo]

Kivaa oli alusta loppuun! Ei edes tällä kertaa onnistuttu ottaan mukaan vääriä kamoja taikka jättämään oikeita vaihtopaikalle. Reitti oli selkeä ja parissa kohtaa oli reitinvalintamahdollisuuskin. Tulevan varalle Johannalle kivikkokilsoja ja Juha vois notkistua! :)


Oxalis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti