Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

lauantai 25. elokuuta 2012

Kilta-cup

Juha osallistui laskuvarjojääkärikillan kiltapäivän kisoihin JP:n kanssa, kuten edellisinäkin vuosina. Tapahtumasarjan ensimmäisenä kisana oli Vartti action run, johon startattiin perjantai-iltana kahdeksalta. Vajaa kymmenen kilsan matkalle on rakennettu erilaisia esteitä, ryömimistä, hiekkakuoppia, vedessä kahlaamista ja verkon kiipeämistä. Aikaa radan läpäisyyn meni 48:11 (9.5 km) ja maaliin Juha&JP juoksivat ensimmäisenä.

Kymmeneltä startattiin maastokisaan. Tänä vuonna tätä monaasti hyvinkin fyysistä kisaa ei ratkastu juoksukunnolla vaan ainoastaan tehtävärasteilla onnistuminen ratkaisi sijoituksen. Lähdössä joukkueille jaettiin kolme google.maps ilmakuvaa joihin rastit piirrettiin itse. Tämän vuoden ratamestarin spesiaali: kaksi karttaa osottautui peilikuviksi. Tosin suunnistusta helpotti huomattavasti se, että rastipisteiden paikat oli tutussa maastossa helposti keksitty. Rastitehtävät olivat: kunto, ase, heitto, tuli, kuula ja tieto. Yhteensä rastien välille tuli juoksua vain vajaa 10 km.

Kuntorastilla riiputtiin orressa mahdollisimman kauan, ja tehtiin vatsoja ja punnerruksia aikaa vastaan.  Aserastilla koottiin rynnäkkökivääri ja pistooli aikaa vastaan. Heittorastilla repusta kaivettiin kirves ja puukko, jotka tuli heittää kannosta tehtyyn maalitauluun. Pisteitä rapisi mikäli kirves ja puukko jäivät kantoon kiinni.  Puukon heitto onnistui, mutta kirves ei tahtonut tarttua kantoon. Tulirasti oli helppo: joukkue sai kaksi halkoa, joista piti tehdä nuotio. Paperia ei saanut käyttää ja mahdollisimman vähän tulitikkuja. Nuotio roihahti ensimmäisellä stidillä, kiitos rutikuivien halkojen. 

Kuularastilla tinasta valettiin 10 mm:n kuula ja lähimmäksi tavoitatta saanut keräsi parhaat pisteet. Joukkue sai käyttöönsä tinakauhan ja laudanpätkän. Aluksi yritettiin kovertaa puolipallot molempiin lautoihin ja niiden väliin valukanava, tosin huonolla mensetyksellä. Pallonmuodon kovertaminen puukonkärjellä ei oikein onnistunut. Aikaraja oli 20 min ja vasta viimeminuuteilla päätimme vain valaa tinaa toiseen koverrettuun lankkuun ja jähmettyvää tinaa puutikulla pyörittämällä muovailtiin tinasta kuulaa. Tinakoura-JP osoittaukuikin melko sepäksi; kuula oli pallonmuotoinen ja halkaisijaltaan 12 mm! Loppuun hölkättiin pieitä kangasmetsiä kohti rantasaunaa ja matkan varrella vielä ratkottiin pieni killan historiaan perustuva tietovisailu. Maastokisassa sijoituttiin toiseksi. Ilta jatkui rattosasti saunan merkeissä.

Lauantaiaamuna oli vielä kilta-cupin viimeinen kisa: ammunta rynnäkkökiväärillä ja pistoolilla (practical). Sijoituimme kolmansiksi. Kokonaiskisa voitettiin ja palkinnoksi satiin pyyhkeet keskuslukon logolla ja kaasukeittimet. Lauantai jatkui perinteisesti sikajuhlien kautta Kouvolan yöhön!

Jäleen iso kiitos järjestäjille! Fyysisesti haastavampikin maastokisa olisi kelvanut.

JuhaEi kommentteja:

Lähetä kommentti