Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

lauantai 23. toukokuuta 2015

Tuusulanjärven maratonVuoden takaista aikaa (4:20:19) oli tarkoitus parantaa, mutta kuinka paljon siitä ei ollut tarkempaa arvioita.

Startissa jäin pienen ryhmän hännille. Jalat tuntuivat hieman tahmeilta. Vauhti oli himpun verran liian kovaa (10 km huollossa keskivauhti 5:32), kun viime aikojen pk-vauhti ollut kuuden pintaan. En kuitenkaan suostunut kuuntelemaan pientä varoittelevaa ääntä pään sisältä, vaan annoin mennä. Paikka paikoin oli jäädä ryhmästä, mutta pienenten kirien avulla pysyin mukana aina 14 km huoltopisteelle asti. Ryhmä sujahti edelle sen verran nopeasti, että totesin parhaakseni olla yrittämättä kiriä. Sen jälkeen sainkin juosta ihan itsekseni. Muutama veijari tuli takaa ja vaihdeltiin muutama sana.

Peltoaukeilla oli puuskittainen vastatuuli. Ja vauhti sen kuin hidastui. Geelit ei oikein maistuneet. Epäilin jo sokereidien huitelevan korkealla, mutta mittaus noin 20 km kohdalla oli ok (8,9). Pistin pitkää aamulla normaalisti (Levemir 9 yksikköä). Juoksu kulki vielä jotenkuten 25 km asti, mutta sen jälkeen taisi tulla se kuuluisa maraton-seinä vastaan. Tajusin, että viime vauoden aika tulisi tavoitteiden vastaisesti lisääntymään ja jalat sen kuin muuttuivat raskaimmiksi. Rantapuistossa (30 km) oli piristyksenä tuttuja kasvoja :)

Piristystä kesti muutama sata metriä kunnes todellinen epätoivon aalto iski; vitsi mä oon tyhmä, ei tästä tuu mitään, ihan surkeata jne. Kyyneleet silmissä vatvoin pettymystä. Viimeinen niitti oli Jarin näkeminen ja hänen huolenpitonsa. Pikku hiljaa fiilis parani. Pettymys vaihtui tahtoon juosta maaliin. Jalat olivat hieman toista mieltä juoksemisesta, kummallista klenkkaamista meno oli. Välillä kävelin, mutta juoksun aloitus oli kyllä todella kivualista muutamankin kävelyaskeleen jälkeen. Tuuli ei ollut laantunut toisella kierroksella.

34,5 km kohdalla ollut huoltoporukka tsemppasi eteenpäin ja mainitsi seuraavan huoltoon olevan matkaa 4,5 km. Eihän se ole matka eikä mikään! Joopa-joo, 36 km kohdalla seuraavat neljä kilsaa tuntuivat mahdottoman pitkältä. Aloin seuraavaksi laskemaan lampputolppien välejä (36 ja 50 metriä, 36 ja 100 metriä, 36 ja 150 metriä jne). Ja sieltähän se 39 km huolto viimein pilkotti ja ihanat kannustaja-joukot! Vielä viimeiset banaanit ja fiilistellen maaliin. Yritin oikeasti juostakin, mutta ei ne jalat vaan kertakaikkiaan nousseet!!

Maalissa vihdoin ja viimein aikaan 4:52:27. Huhhuh.

Kiitos kaikille kannustajille <3

Geelejä meni noin 8 km välein, 5 yhteensä. Huoltopisteillä (4 km välein) meni noin mukillinen urheilujuomaa ja banaania 3:lla viimeisellä. 


 Minna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti