Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Korso MTB 96


Tämän vuotisen Korson kisan tavoitteena oli lähinnä valmistautua kesäkuun koitokseen Tahkolla. Ja tietysti parantaa viime vuoden aikaa. Samalla pääsisi testaamaan uutta fillariakin oikein tositoimissa.
Taktiikkana oli lähteä rennosti mutta reippaasti kahden kierroksen kuskien peesiin, koska kolmen kierroksen ajajia oli sen verran vähän, että alkuruuhkassa heidän bongaaminen saati kimpassa pysyminen ei (kärkikuskeja lukuunottamatta) oikein onnistu.

Lähtöalueelle tullessani siellä olikin jo niin kova ruuhka etten edes mahtunut lähtösuoralle, vaan piti muutamien muiden kanssa jäädä kytikseen lähtösuoralle johtavaan risteykseen. Siitä sitten lähtölaukauksen jälkeen ujuttauduimme porukan sekaan. Alku oli tuttua Korson meinikiä, reipasta rullailua maantiellä sekä alun helpoilla ja nopeilla poluilla. Ja sitten, kauhea ruuhka kuusikossa, kun satoja pyöräilijöitä yrittää ahtautua hitaammalle osuudelle. Kirsikkana kakussa kapea silta ojan yli varmisti, ettei tällä onneksi lyhyellä pätkällä ollut kiire mihinkään.

Tästä kun ajo kunnolla pääsi käyntiin, meno maistui ihan mukavasti. Ensimmäinen kierros meni lähes huomaamatta, tavoitteeseen nähden sopivassa ajassakin. Toiselle kierrokselle lähdettäessä oli joukko jo vähän harventunut, varsinkin kun osa jäi maalialueen huoltoon tankkaamaan. Sopiva pikku ryhmä kuitenkin oli vielä kasassa ja vauhti hyvä.
Jottei kuitenkaan liian hyvin menisi, niin tottahan tänäkin vuonna piti vähän lähituntumaa maastoon ottaa. Tiheän männikön läpi menevässä alamäessä ajelin ehkä hitusen turhan lähellä edellä menevää ja väistäessäni tämän takarengasta nappasi (uuden pyörän yli 10cm leveämmän) ohjaustangon pää puuhun. Seurauksella että suistuin polulta ja jäin porukasta. Nopeasti kuitenkin saavutin sen uudestaan. Suurin tappio oli iso reikä hihassa.
Toinenkin kierros täyttyi hyvissä fiiliksissä, lähes täsmälleen samaan aikaan kuin ensimmäinen. Viimeiselle kierrokselle saikin sitten lähteä ylhäisessä yksinäisyydessä, kun kaikki näkösällä olevat kilpakumppanit tulivat kahden kiekan jälkeen maaliin. Ajoseuran puuttuessa ja kilometrien alkaessa tuntua koivissa, kisatunnelma alkoi vähän laantua. Yritin kuitenkin jonkunlaista tahtia pitää yllä, vaikka ei maisema oikein vaihtunut kuten olisi toivonut.
Hiipuvaa fiilistä laski entisestään juuri edellisenä päivänä huollosta tulleesta keulasta alkanut outoa kolina. Tästä huolestuneena en ihan parasta vauhtia pystynyt pitämään yllä, kun piti vielä yrittää sääliä pyörääkin. Juuri ennen viimeistä nousua jätemäelle söin Snickerin ja sen jälkeen katosi keulan kolinakin, yhtä yllättäen kuin oli ennen 70km kohtaa alkanutkin. Samaan aikaan vielä sopivasti joku kilpakumppani ajoi minut patukkaa järsiessäni kiinni. Tästä lisätsemppiä saaneena lähdin ohittajan peesiin. Jätemäen pysyin vielä hyvin perässä ja ylhäältä näin pari muutakin kuskia saapumassa mäkeen. Loppumatkasta en kuitenkaan aivan pysynyt edellä menevän kyydissä, mutta päätin kuitenkin, että takaa tulevat eivät ohi mene. Viimeiset kilsat menivätkin taas jo ihan kilpailuhenkisesti.
Maaliin tulin ajassa 5:12, joten viime vuoden aika parani lähes 20 minuuttia. Ihan en alle viiden tunnin vieläkään päässyt. Vähän tuntui lopussa siltä, että energiat ei aivan kahden ekan kierroksen vauhdin yllä pitämiseen riitä. Sillä vauhdilla 5 tuntia olisikin ollut aika lähellä, koska viimeinen kiekka oli n. 10 min hitaampi kuin kaksi ekaa.
Kaiken kaikkiaan hyvä kisa. Reitti taattua Korsoa, pienin muutoksin vuosi vuodelta paremmaksi muuttuen. Kalusto toimi (lähes) täydellisesti ja  koko kisa meni myös omin eväin, huolloissa ei tarvinnut pysähtyä. Tässä auttoi osaltaan myös viime kertoja viileämpi keli. Ja kuten aina, fiilistä reitin varrella nostivat myös tutut kannustusjoukot, joita en aina edes ehtinyt nähdä. Mutta huuto sentään kuului, kiitokset Minna ja Johanna!
Jari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti