Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

tiistai 12. kesäkuuta 2012

MTB@Ballyhoura, Irlanti 12-15.6

Ballyhoura! Maastopyöräilijoitä varten perustettu polkuverkosto lounais Irlannissa. Matkan ensisijainen tarkoitus Irlantin oli osallistua Tiinan polttareihin, mutta 'mitä muuta siellä voisi tehdä?' pohdinta päätyi pian maastopyöräilyyn. Jäykkäperäset menopelit vuokrattiin Ballyhoura Bike Hire liikkeestä. Loistavaa palvelua! Ihanat ja ystävälliset Ann ja Magic pyörittivät bisnestä, vissiin kahelleen. Hieman ihmeissaan olivat meidän aikeista polkea neljänä päivänä, kun normi asiakas polkee päivän ja ottaa kyydin vuorille. Meillekin kyytiä tarjottiin, mutta kelattiin 10 km siirtymän olevan liian lyhyt moiseen palveluun. Aamulla lähdettiin vuokrauspaikalta polkemaan kohti vuoria ja ilalla ajeltiin liikkeelle palauttamaan pyörät. Seuraavana aamuna pyörät odottivat pestyinä ja tarpeen mukaan huollettuina uutta polku päivää. Näin joka päivä.
 
Reitit oli gradettu moderate, difficult, severe ja koodattu värein. Reitit oli hyvin merkitty. Eka päivänä aloteltiin kiertämällä 35 km white loop, toisena päivänä poljettiin 51 km red loop, kolmantena 41 km blue loop ja viimeisenä päivänä 17 km brown loop kaatosateessa. Joka päivä maantietä sotkettiin noin 20 km, joten reissun kokonaissaldo oli 240 km paikkeilla.


Kelit vaihteli täysin aurinkoisesta kaatosateeseen. Polun pohja oli hyvin vaihtelevaa: kaakelityylisestä kivipohjasta, kangasmetsään, hiekaan ja saveen. Myös kunnon kivikkoa oli tarjolla. Juuria ei ollut, joten Korson kokemuksiin verrattuna todettiin yhteistuumin reitin olevan helppo. Kivet kun ei liukkaita ole vaikka märkiä olisivatkin. Viimeisenä päivänä polut olivat muuttuneet pieniksi puroiksi, joten pelko märässä metsässä ajamisesta ennen Korsoa tuntui nyt lähinnä huonolta vitsiltä, tai hyvältä, koska ajo sujui. :). Johanna&Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti