Liikettä ja Luontoa

L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Tahko MTB

Oxalis feat MJKettu osallistui aurinkoisessa säässä Tahko MTB:n 60 km:n matkalle kolmen hengen voimin, mutta myös 120 km matkalle löytyi taittaja! Reittiä oli muutettu viime vuodesta: alussa mentiin aikaisemmin kuntopolulle ja loppulasku oli muutettu alkamaan Pehku baarin paikkeilta. Sateiden ansiosta reitti oli myös haastavampi edellisvuoteen verrattuna. Mutaliejua, märkiä juuria ja pehmeä pohja toivat oman säväytyksen etenemiseen. Ensimmäisen liejun kohdalla sai olla tyytyväinen pienimuotoisesta mutalieju-juurikko treenistä korso MTB:ssä!

Johannalta matka taittui samaan aikaan kuin viime vuonna, joten ajotaito on tosiaan tainnut vähän parantua.  Ainakin tasamaalla oli vauhtia, kun pariin otteeseen joku tarttui peesiin. Toki kohteliaasti ensin lupaa kysyen. :) Minnalla ei ollut vertailukohtaa, koska viime vuonna lentsu esti osallistumisen ja sitä aikaisempi osallistuminen oli 45 km sarjassa. Sokereiden suhteen Minnan päivä meni nappiin! Taukopaikoilla sokerit olivat kahdeksan tietämissä (normaaliannos pitkää aamulla ja pitkin päivää urheilujuomaa, sekä joka tauolla geeliä ja banaania ilman pika-insuliinia). Minnalla liuskahti ajanottochip irti kesken matkan kanssapyöräilijän jalan osuessa siihen. Kaikeksi onneksi takaa tulevalta erittäin ystävälliseltä pariskunnalta löytyi työkaluja nippusiteen irrottamiseen ja uuden laittamiseen! Jarilla meni hieman edellistä vuotta kauemmin reitin läpi polkemiseen, mutta haastavampi reitti tiimin Tahkokonkarin mieleen. 120 km taittamaan lähteneen Juhan tarina olikin sitten aivan omaa luokkaa. Ajon suhteen eka kierros tuli vedettyä hiukan turhan kovaa, mutta se ei ollut se ongelma. Ensimmäisellä kierroksella Juhan satulalaukku (vaihtokumi, rengasraudat ja puhelin) lensi metsään, mutta sen puuttumisen hän rekisteröi liian myöhään. Toisella kierroksella lentopaikan paikkeilla sitten meni kumi. Ainoaksi vaihtoehdoksi osottautui metsän haravoiminen satulalaukun löytymisen toivossa. No eihän sitä löytynyt. Mutta jonkun muun satulalaukku löytyi! Sisällä ainoastaan kumi. Satulan pikalukosta ja pumpun lukitusvivusta rengasraudat ja vaihtopuuhiin. Löytynyt kumi osottautui kuitenkin 29" (mikä todennäkösyys??), mutta Juha onnistui sullomaan lian ison sisäkumin renkaaseen ja pääsi ajamaan maaliin.

Juha maalissa!

Illalla sitten Minna ja Jari valmisteli purtavaa ja me lähdettiin Juhan kanssa ajelemaan reitille laukkua etsimään. Hetken soittelun jälkeen se löytyikin aikalailla siitä missä Juha sen oletti olevankin. :)

Kivan päivän jälkeen on helppo hymyillä :)

Jari, M60 km          4.25 (+1.41)
Johanna, N60 km   4.59 (+1.49)
Minna, N60 km      6.13 (+3.03)
Juha, 120 km         8.40 (+2.19)

Juha, Johanna, Jari, Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti